žuti meteoalarm

Važno upozorenje meteorologa zbog vremena u BiH

06.07.2017.
u 16:31

Federalni hidrometeorološki zavoda proglasio je danas žuti meteoalarm za područje Bosne i Hercegovine zbog visokih temperatura zraka.

Kako je priopćeno iz ovog Zavoda, do kraja tjedna, kao i tijekom idućeg tjedna (od ponedjeljka do petka) očekuju se visoke dnevne temperature zraka, uglavnom, od 31 do 38 °C. U prvom dijelu sljedećeg tjedna, na sjeveru i jugu naše zemlje, lokalno maksimalne vrijednosti mogu dostizati i vrijednosti do 40°C.

Nedim Sladić, meteorolog iz Sarajeva, ranije je za N1 kazao da drugi toplinski val zapljuskuje Bosnu i Hercegovinu od četvrtka. 

''Jačanjem grebena anticiklone sa zapada Europe, iz područja sjeverne Afrike preko zapadnog Mediterana na Balkan prelit će se osjetno toplija zračna masa u jugozapadnoj visinskoj struji, a tome će doprinijeti i oformljeno ciklonalno polje oko obala Portugala i Gibraltara'', pojasnio je on.

Kako je ranije najavljeno iz Federalniog hidrometeorološkog zavoda, u vremenu od 6. do 12. moguća je kiša u vidu lokalnih pljuskova na cijelom prostoru Bosne i Hercegovine, a najviše padavina očekuje se u središnjim i južnim krajevima naše zemlje. Stabilizacija vremenskih prilika prognozira se od 13. do 15, a novo pogoršanje od 16. do 19. ovog mjeseca, navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda, prenosi N1. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije