Čapljina

Vatrogasci noć proveli na gradskom deponiju, gorjeli borovi, muslimansko groblje...

19.08.2016.
u 07:00

“To ne može biti slučajno. Nikako. Kad smo stigli na deponij, gorjelo je na više mjesta. Na požarište smo stigli u srijedu oko 17 sati, gasili cijelu noć, a zatim nastavili u četvrtak polijevati, gasiti i dežurati”, ogorčen je nakon cjelonoćne borbe s vatrom Mate Jurković, zapovjednik Profesionalne vatrogasne postrojbe Čapljina, koji dodaje:

“Ne razumijem građane, deset požara u jednom danu. U prošli petak imali smo rekordnih 15! Po površini, mala smo mi općina. Bez obzira na spaljivanje biljnog otpada, koji se iznosi iz plastenika i staklenika, što je previše, previše je”, rezigniran je zapovjednik Jurković. Zanimljivo, od 20 požara za 24 sata sa srijede na četvrtak polovica njih, deset, registrirana je na čapljinskom području. Uglavnom, iz dana u dan Čapljina je vodeća po broju požara iako je s površinom od 256 četvornih kilometara nakon Čitluka najmanja općina u županiji. Zauzima tek oko jedne dvadesetine površine Hercegovačko-neretvanske županije koja se prostire na 4401 četvorni kilometar. Isti dan kad je gorio deponij u Adi južno od Čapljine, gorjela je i borova šuma u prigradskom naselju Grabovine, muslimansko groblje, a gorjelo je i na Bivoljem Brdu itd. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije