Kupalište na Bunici

Uz samo malo truda Bunica bi mogla zasjati starim sjajem

02.08.2017.
u 08:00

Hercegovina je ovih dana, može se kazati bez ikakvog pretjerivanja, pod pravim toplotnim udarom. Početak mjeseca kolovoza donio je temperature koje prelaze famoznu granicu od 40 Celzijevih stupnjeva, a Mostarci koji već nisu otišli negdje južnije, na plavi Jadran, spas od nesnosnih vrućina traže na nekom od obližnjih kupališta.

Jedno od njih je i ono na Buni, nekad omiljeno kupalište svih generacija koje je tijekom ljetnih mjeseci svakodnevno bilo “puno kao šipak”. Nažalost, rat je uništio i ovu nekad prelijepu destinaciju za odmor, kupanje, razonodu, kampiranje..., no dobra je stvar što iz godine u godinu kupalište na Buni ponovno sve više i više privlači Mostarce, ali i druge Hercegovce.

Najljepše što Mostar ima

-Od 1966. godine, ma od rođenja dolazim ovdje na Bunicu. Uvijek. Dosta godina nakon rata nije bilo ovdje nikakvih uvjeta za odmor i kupanje, to je bio užas, ne daj Bože nikome, kaže nam Mensur Rahimić iz Mostara

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije