Granica na Uni

Uz granicu s BiH planira se skladište radioaktivnog otpada, žitelji uznemireni

VL
Autor
Željko Andrijanić
29.06.2017.
u 07:00

Godinama se govori o radioaktivnom otpadu koji bi se mogao odlagati u Hrvatskoj uz granicu s BiH, i to na Uni. Bh. vlasti godinama, zasad uspješno, odbijaju takvu mogućnost zbog straha od posljedica na stanovništvo i ovu zemlju, a pozitivna stvar je i to što ni mještani Dvora u RH, u kojem bi se nalazio taj objekt, ne gledaju nimalo blagonaklono na mogućnost da im se radioaktivni otpad smješta uz kuće i imanja, piše Večernji list BiH.

Plan je da se taj objekt izgradi na lokaciji Trgovska gora, ali nitko ne može sa stopostotnom sigurnošću tvrditi da objekt hoće ili neće biti izgrađen. Naime, iz Državne regulacijske agencije za radioaktivnu i nuklearnu sigurnost BiH istaknuli su kako ne raspolaže informacijama o izgradnji tog objekta, ali su upoznati s tim da je Trgovska gora u prijedlogu Nacionalnog programa provedbe strategije odlaganja radioaktivnog otpada, iskorištenih izvora i istrošenog nuklearnog goriva navedena kao jedina moguća informacija.

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?