SARAJEVO

Utvrđen dnevni red Zastupničkog doma nakon više rasprava i zahtjeva za dopunu, odmah potom stanka

06.07.2023.
u 16:57

Dnevni red današnje treće redovne sjednice u aktualnom mandatu Zastupničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine utvrđen je poslije glasovanja o više zahtjeva za dopunu dnevnog reda te nakon prethodne rasprave je li se ova sjednica uopće trebala održati danas.

Iz oporbenih klupa je traženo odgađanje jer, prema tim tvrdnjama, predsjedateljica Mirjana Marinković Lepić nije postupila po Poslovniku kad je obavijestila zastupnike o datumu sjednice, ali ne i o predloženom dnevnom redu.

Predsjedateljica je negirala, rekavši da je dnevni red istaknut prilikom poziva za održavanje ove sjednice, za 21. lipnja, kada nije održana već odgođena, a kasnije, potom, sazvana za danas.

Poslije više osporavanja iz oporbenih klupa da je Marinković Lepić postupila u ovom slučaju po Poslovniku, ona je nastavila sjednicu tvrdeći da, poslovnički gledano, nije učinjeno ništa sporno.

Uslijedili su prijedlozi, opet najviše iz oporbenih klupa, za dopunu najavljenog dnevnog reda, ali tijekom glasovanja Doma, ni za to nije bilo većinske podrške.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije