VLADA FBIH

Usvojena odluka o transferu željeznicama

 željeznicama FBiH
25.02.2016.
u 15:06

Vlada FBiH danas je donijela Odluku o usvajanju Programa utroška sredstava tekućeg transfera "Subvencije javnim poduzećima - Transfer željeznicama FBiH" utvrđenog Proračunom FBiH za 2016. godinu Federalnom ministarstvu prometa i komunikacija, priopćeno je iz Vlade FBiH. 

Svrha Programa je provođenje Zakona o financiranju željezničke infrastrukture i sufinanciranju putničkog i kombiniranog prometa po kojem Federacija financira održavanje željezničke infrastrukture, sufinancira željeznički putnički i kombinirani promet i sufinancira rad Bosanskohercegovačke željezničke javne korporacije Sarajevo, zajedno s Republikom Srpskom u odnosu 60:40.

Iznos od 22.000.000 maraka bit će raspoređen na JP Željeznice Federacije BiH d.o.o. Sarajevo (21.340.000 KM) i Bosanskohercegovačku željezničku javnu korporaciju (660.000 KM). Korisnicima će sredstva biti prebacivana u jednakim mjesečnim iznosima.

Federalno ministarstvo prometa i komunikacija će zaključiti ugovor s JP ŽFBiH d.o.o. Sarajevo prema namjeni i visini utvrđenih sredstava. Korisnici su obavezni da dodijeljena sredstva koriste namjenski i o njihovom utrošku godišnje izvještavaju Federalno ministarstvo prometa i komunikacija koje je obavezno konačne izvještaje dostaviti Federalnom ministarstvu

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?