Sedma sjednica Gradskog vijeća

Usvojen proračun Grada Stoca u iznosu od 21,900.720 KM

29.12.2022.
u 21:24

U odnosu na nacrt, proračun za 2023. godinu uvećan je za 147.030 KM kako na prihodovnoj tako i na rashodovnoj strani

Gradsko vijeće Stolac usvojilo je na 7. sjednici proračun Grada Stoca za 2023. godinu. Proračun Grada Stoca za 2023. godinu iznosi 21,900.720 konvertibilnih maraka, piše Večernji list BiH.

Suglasnost Ministarstva

Na sjednici Gradskog vijeća koja je održana 17. studenoga 2022. godine vijećnicima je predočen nacrt proračuna Grada Stoca koji je zatim stavljen na javnu raspravu i javni uvid na službenoj stranici, a prijedlozi i primjedbe mogli su se dostaviti u pisanoj formi u Službu za financije ili službenim e-mailom. Ministarstvo financija HNŽ-a dalo je suglasnost na nacrt.

U odnosu na nacrt, proračun za 2023. godinu uvećan je za 147.030 KM kako na prihodovnoj tako i na rashodovnoj strani. Proračun za 2023. godinu je razvojni. Naglasak je na nastavku izgradnje Gradske sportske dvorane uz otvaranje novih investicija vezanih uz komunalne infrastrukture u naselju Vidovo Polje, ulaganja u gospodarsko-poslovnu zonu Hodovo i nastavak radova u oblasti vodoopskrbe, što podrazumijeva vodovod na Dubravskoj visoravni i početak radova na izgradnji novog vodovoda u naseljima Poplat, Kruševo, Bjelojevići i Burmazi.

U 2023. godini planira se i izrada prostornog plana Grada Stoca za razdoblje 2023. - 2033. Potrebno je izdvojiti značajna sredstva za izradu projektne dokumentacije za projekte koji su isključivo vezani uz planirane projekte kroz proračun. Kroz rekonstrukciju i investicijsko održavanje planira se uložiti 1,600.000 KM u dijelu sanacije javnih površina, objekata u vlasništvu Grada, kao i cestovne infrastrukture.

Sredstva za prijevoz

Kroz proračun su, kao i prethodnih godina, osigurana sredstva za prijevoz učenika, za stipendiranje studenata, sredstva za zdravstvo, za aktivnosti i projekte koje predlažu i vode javne ustanove, jednokratne novčane pomoći te sredstva za kulturu i sportske aktivnosti.

Nakon usvajanja proračuna usvojena je i odluka o njegovu izvršenju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?