recept

Uštipci s jogurtom: Brzi, ukusni i mekani

Foto: coolinarika
17.11.2021.
u 19:23

Sastojci

540 g brašna
1 suhog kvasca 
1 mala kašika Prašak za pecivo 
1 jaje
150 ml Mljeka
100 ml mlake vode
1,5 mala kašika soli
100 g jogurta
ulje za prženje

Priprema

1. Sve sastojke za tjesto sjediniti i fino umjesiti dok ne počne odvajati od posude. Ostavite tjesto da miruje dok ne pripremite tavu malo dublju sa više ulja u kojoj ćete ih peći i jednu posudu s kuhinjskim ubrusom gdje ćete ih nakon izrade odlagati, piše Coolinarika

2. Tjesto izručiti na malo brašna pa ga razvijati oko 1 cm debljine uz dodavanja brašna po potrebi da se ne ljepi. Sijeći ih po želji na kocke, trokutove ili kako želite i odlagati ih na ubrus.

3. Zagrijati ulje pa smanjiti na srednju temperaturu i peći piroške dok fino ne porumene s obje strane. Gotove odlagati na kuhinjsku krpu dok se svo tjesto ne potroši.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?