Neosnovana žalba

Ustavni sud BiH odbacio žalbu Fahrudina Radončića

fahrudin radoncic
16.03.2016.
u 14:47

Na sjednici Velikoga vijeća, Ustavni sud Bosne i Hercegovine je danas odbacio kao neosnovanu žalbu Fahrudina Radončića, priopćeno je iz tog suda.

Žalba je podnesena protiv Rješenja Suda BiH od 2. veljače 2016. godine i Rješenja Suda BiH od 27. siječnja 2016. godine, kojim je Radončiću određen pritvor, koji, prema ovom rješenju, može trajati najduže mjesec dana od dana uhićenja, do 25. veljače 2016. godine.

Prema daljnjim navodima iz priopćenja Ustavnog suda BiH, žalbenik je između ostalog istaknuo povredu prava na osobnu slobodu i sigurnost iz Ustava Bosne i Hercegovine, Europske konvencije, kao i povredu prava iz Europske konvencije u vezi s povredom prava na neovisan i nepristrasan sud Ustava BiH i Europske konvencije te prava na pretpostavku nevinosti iz Europske konvencije.

Odlučujući o žalbi, Ustavni sud BiH je zaključio da nema povrede prava iz Ustava BiH, odnosno prava iz Europske konvencije i Europske konvencije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije