čapljina

Uspješan završetak još jedne poslovne godine s 210 novozaposlenih

09.12.2018.
u 09:50

Uoči blagdana Božića i Nove godine dr. Smiljan Vidić, načelnik općine Čapljina, priredio je tradicionalni prijam za gospodarstvenike u restoranu “Storija” u Tasovčićima, 11. po redu. Uvod u dobro posjećeni skup bilo je upravo obraćanje prvoga čovjeka općine koji je posebno naglasio pomak u zapošljavanju.

Niz aktivnosti

- Općina Čapljina nizom aktivnosti nastoji ostvariti jedan interaktivan, pozitivan odnos s gospodarstvom, odnosno gospodarstvenicima. Vjerujem da ste to prepoznali i da smo u tome uspješni. Ovom prigodom ću spomenuti naš posljednji projekt koji radimo s međunarodnom financijskom korporacijom koja djeluje u sustavu Svjetske banke, a odnosi se na ubrzanje, pojednostavljenje i pojeftinjenje različitih administrativnih procesa koji se odvijaju u općini. Ti procesi odnose se na sve građane, ali, prije svega, na gospodarstvenike. Nadam se da ćemo svi u skoro vrijeme osjetiti pozitivne učinke ovoga projekta - kazao je čapljinski načelnik. - Kraj godine je vrijeme svođenja računa, stoga se nadam da ćete svi biti u pozitivi. Iznijet ću jedan podatak koji većina vas ne zna. Naime, u posljednjih godinu dana na području općine Čapljina je 210 novozaposlenih! Nije riječ o smanjenju broja nezaposlenih, nego o povećanju broja ukupno zaposlenih, što je jedan respektabilan broj. Naravno, ni ja, a ni bilo tko od nas, neću biti zadovoljan tim brojem. Jer koliki god on bude, mi ćemo tražiti još više, ali, ipak, to je dobar pokazatelj. To je uspjeh prije svega vas koji ste se pokazali u ne baš povoljnom gospodarskom, a prije svega političkom okružju, dosta žilavima, a prije svega pametnim i upornim - naglasio je dr. Vidić poručujući kako bi još jednom ponovio da su svima vrata Općine otvorena, kako njegova ureda, tako i Jedinice za lokalni ekonomski razvoj te bilo koje druge službe u sustavu Općine.

Zaželio uspjeh i u 2019.

- Zahvalio bih svim onim tvrtkama na području općine Čapljina koje su, kako to obično kažemo, društveno odgovorne, tj. odnose se na poseban način prema sredini u kojoj živimo, te ih pohvalio - naglasio je načelnik i okupljenima poželio sretne predstojeće blagdane, uz želju za još uspješnijom poslovnom 2019. godinom.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?