Niz aktivnosti

Usklađivanje podataka zemljišne knjige i katastra prioritet u Mostaru

22.12.2021.
u 11:25

Ravnatelj Federalne uprave za geodetske i imovinsko- pravne poslove Željko Obradović sa suradnicima, gradonačelnik Grada Mostara Mario Kordić i predsjednik Gradskog vijeća Salem Marić održali su u utorak sastanak na kojem su razgovarali o aktivnostima i projektima koji se realiziraju i planiraju realizirati na području Grada Mostara.

Tako su teme sastanka bile Projekt harmonizacija nekretnina (usklađivanje katastra i grunta), Projekt izlaganja nove izmjere katastarskih čestica za ( k.o. sovići, k.o.dobrč, k.o.podveležje), Projekt uspostave Katastra komunalnih vodova, Projekt uspostave Adresnoog registra (koji je već u provedbi), kao i Projekt uspostave Digitalne arhive Službe za katastar te provedba
projekta Uspostave registra cijena nekretnina Naglašena je i važnost nastavka izlaganja podataka izmjere i katastarskog klasiranja na javni uvid i stavljanje u službenu uporabu, i to za najmanje 3 katastarske općine.

Usuglašene su i zajedničke aktivnosti Federalne uprave i Grada Mostara, a koje će za rezultat imati pokretanje procesa izlaganja na javni uvid podataka izmjere tijekom 2022. godine. Izraženo je zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom s obje strane a dogovorene su i smjernice, rokovi i međusobne obveze za implementaciju projekata u idućem razdoblju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?