Hrvatski telekom

Upozorenje na virus: 'Širi se kroz poruke. Traži da skidate aplikacije za praćenje pošiljki'

sms
26.03.2021.
u 18:14

Preuzimanjem aplikacije zapravo se instalira virus na mobilni uređaj, nakon čega vam uređaj postaje neupotrebljiv, a virus šalje iste takve SMS poruke svim kontaktima iz vašeg imenika

Hrvatski telekom je na Facebooku objavio upozorenje o opasnim prevarama. Poručili su kako je zabilježen softverski virus koji se širi SMS porukama na području Europe, a koji može dovesti do neželjenog troška ukoliko ga preuzmete na svoj mobitel. 

- Jedan od takvih primjera je SMS poruka kojom vas obavijeste da ste dobili paket i upućuje vas se na web stranicu na kojoj trebate preuzeti aplikaciju za praćenje pošiljke. Preuzimanjem aplikacije zapravo se instalira virus na mobilni uređaj, nakon čega vam uređaj postaje neupotrebljiv, a virus šalje iste takve SMS poruke svim kontaktima iz vašeg imenika - poručili su, prenosi 24sata.hr. 

Ističu da postoje i druge vrste sadržaja SMS poruka, no da sve sadržavaju maliciozne linkove koji mogu prouzročiti štetu. 

- Zato budite oprezni i ne otvarajte sumnjive linkove koji dođu SMS-om od nepoznatog pošiljatelja. Takve poruke odmah izbrišite i nikako ne instalirajte aplikacije koje vam se kroz te poruke nude. Opreza nikad dosta - ističu. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?