banjalučanin

Upoznajte Mladena, najmlađeg doktora znanosti iz BiH

31.07.2017.
u 16:45

Banjalučanin Mladen Veletić s 29 godina obranio je doktorsku disertaciju na norveškom SVeučilištu za znanost i tehnologiju u Trondheimu i tako je postao najmlađi doktor znanosti.

U doktorskoj disertaciji povezao je medicinu i elektrotehniku, i nada da će njegovo teorijsko rješenje imati i praktičnu primjenu. Obranom doktorske disertacije postao je najmlađi doktor znanosti Elektrotehničkog fakulteta, Univerziteta u Banjaluci, gdje je zaposlen kao suradnik u nastavi od 2011. godine, prenosi hms.ba

“Tema je dosta specifična, u slobodnom prijevodu bi glasila ‘Neuronska komunikacija kao koncept za prenos podataka u nano mrežama’. Radi se o interdisciplinarnoj oblasti gdje sam znanja stečena na studijama elektrotehnike primijenio u medicinske svrhe jednim dijelom, a jedan dio rezultata je primjenjiv i u elektrotehnici”, pojasnio je u razgovoru.

Veletić navodi da spoju elektrotehnike i medicine znanstvenicii širom svijeta se sve više i više okreću.

“Ono što se u budućnosti očekuje od elektrotehnike da društvu dolaze naprednija i bolja rješenja u pogledu dijagnostike i terapije raznih bolesti.”

Veletić je dodao da elektrotehnika već dugo ima primjenu u medicini, a da društvo očekuju naprednija i bolja rješenja u pogledu dijagnostike i terapije raznih bolesti.

Je li BiH daleko od praktične primjene, nije baš jednostavno odgovoriti. Sigurno je, da potencijal imamo.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?