Posavina

UNDP pomaže u saniranju oštećenja na objektima nastalih u poplavi

23.09.2015.
u 06:15

Na dijelu tzv. omladinskog nasipa u dužini od 2 km bit će sanirana oštećenja na kolniku. Vrijednost tih radova je 45.000 KM

Jedna od najkritičnijih dionica posavskih cesta stradalih u poplavama je cesta R 464 koja prolazi uz savski tzv. omladinski nasip. Zbog terena koji se nalazi uz rijeku Savu, prometnica u kratkom vremenu dobije nova oštećenja opasna za život vozača. PŽ je stoga poveo aktivnosti oko prekategorizacije i kad su se Posavci ponadali da će FBiH na sebe preuzeti održavanje te prometnice, došlo je do zamrzavanja već donesene odluke na četiri godine. PŽ nije čekao da se dogodi tragedija na spornoj cesti, nego je pokrenuo radilište, uz pomoć donatora UNDP, na obnovi najkritičnijih dionica. - Vlada PŽ već duže vrijeme pokušava riješiti oštećenja na cesti R 464 Orašje - Domaljevac na dijelu omladinskog nasipa. Radi se o oštećenjima nastalim nakon poplava jer su izazvana visokim vodostajem rijeke Save, a cesta na tom dijelu nalazi se na kruni Savskog obrambenog nasipa. U cilju rješavanja problema, Vlada je pregovarala s UNDP-om. Procedura je trajala oko 3 mjeseca, a sada je došlo do realizacije projekta. Na dijelu omladinskog nasipa u dužini od 2 km bit će sanirana sva oštećenja na asfaltnom kolniku, a vrijednost radova je oko 45.000 KM, kaže za Večernji list BiH predsjednik Vlade PŽ Marijan Klaić. Paralelno s tim radovima, UNDP financira i radove na zamjeni krovne konstrukcije objekta stare županijske bolnice u Orašju, sanaciji šteta nastalih u poplavama u podrumskim prostorijama bolnice i prostora oko Županijske bolnice Orašje. - Vrijednost tih radova je oko 75.000 KM. Krov podrazumijeva potpuno skidanje postojeće krovne obloge i izradu nove, te saniranje hidroizolacije i unutarnjih oštećenja nastalih u poplavama u podrumskim prostorijama ŽB Orašje, kaže Klaić, prenosi portal Večernjeg lista BiH Vecernji.ba.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?