Izlaze novi detalji o smrti Tita

Umjesto tijela Josipa Broza Tita, kovčeg je bio pun pijeska

'A honour guard stands around the coffin of Jovanka Broz in front of the House of Flowers mausoleum where she will be buried next to her husband, former Yugoslav leader Josip Broz Tito, in Belgrade Oc
Foto: 'MARKO DJURICA'
1/2
13.10.2014.
u 11:09

Titovo tijelo bilo je puno različitih lijekova pa se počelo prerano raspadati i širiti oko sebe neugodan miris

U kovčegu koji je 1980. godine bio izložen u Skupštini u Beogradu i pred kojim su počast odale stotine tisuća građana iz cijele bivše države nije bilo tijelo Josipa Broza Tita nego pijesak. Rekao je to za beogradske Novosti nekadašnji načelnik Službe državne sigurnosti Srbije (SDB) Obren Đorđević.

On kaže da su takvu odluku donijeli Dolanc, Mikulić i Dronjski i to prije svega iz medicinskih i higijenskih razloga.  – Kada je Josip Broz Tito umro, pojedini članovi Predsjedništva SFRJ, prije svega Stane Dolanc i Stevan Dronjski, željeli su da ga balzamiraju i stave u mauzolej kakav ima Lenjin na Crvenom trgu. Titovo tijelo, međutim, bilo je puno različitih lijekova pa se počelo prerano raspadati i širiti oko sebe neugodan miris. Iz medicinskih i higijenskih razloga, prije svega Dolanc, Mikulić i Dronjski, odlučili su da se sahrana obavi bez njegova tijela, rekao je Đorđević za Novosti. 

Komentara 2

BE
bendz
03:47 14.10.2014.

Pa sto je

BE
bendz
03:50 14.10.2014.

Pa sto je tu cudno.To se je znalo mnogo ranije, ako ne na samom pocetku.Neko ocigledno imao slabo pamcenje.Pa nije valjada narod ocekivao da u grobu zaista budu posmrtni ostaci Tita, masona, i clana iluminata na kraju.Pa Rankovic je i odletio jer je pokrenuo pitanje vladavine masona u bivsoj KPJ i CK SFRJ.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?