Općina Novi Travnik stipendira svoje studente i u akademskoj 2021./2022.

Umjesto planiranih 150, stipendije za 171 studenta

02.02.2022.
u 16:37

Općina Novi Travnik pružat će i ove godine novčanu potporu svojim studentima u njihovu školovanju i stjecanju akademskog zvanja. Naime, u mjesecu listopadu protekle godine raspisan je natječaj za dodjelu stipendija redovitim studentima s područja ove općine u Srednjobosanskoj županiji, prvog i drugog ciklusa studiranja, u akademskoj 2021./2022. godini, piše Večernji list BiH.

Proveden natječaj

Pritom je navedeno i precizirano da će se dodijeliti 150 sljedećih stipendija: 30 stipendija za prvu godinu dodiplomskoga i integriranoga dodiplomskoga i diplomskoga studija, 15 stipendija za prvu godinu diplomskoga studija, 27 za drugu godinu dodiplomskoga i integriranoga dodiplomskog i diplomskoga studija, 10 za drugu godinu diplomskog studija, 35 za treću godinu studija, 22 za četvrtu godinu studija, šest za petu godinu studija i pet stipendija za šestu godinu studija.

Natječaj je proveden, za stipendiju se prijavilo 176 studenata, Povjerenstvo za dodjelu stipendija je pregledalo njihove prijave i utvrdilo da četiri prijave ne ispunjavaju zadane kriterije, a jedna studentica koja ih je ispunjavala i bila na listi za dodjelu iz osobnih je razloga odustala i povukla prijavu.

Općinski načelnik Novog Travnika Stjepan Dujo odlučio je da se stipendije dodijele svim studentima s područja te općine koji su zadovoljili postavljene uvjete.

To znači da će stipendije dobiti 21 student više nego što je planirano. Naime, umjesto prvotnih 150, stipendije će dobiti 171 student s područja općine Novi Travnik.

- Pozitivno je i potrebno ulagati u obrazovanje, a način na koji lokalna zajednica može pomoći sustavu obrazovanja simbolična je potpora kroz stipendije studentima. To je pomoć kako studentima, tako i roditeljima, a ujedno je i motivirajući čimbenik kada vas lokalna zajednica prepozna kao budućeg intelektualca koji može doprinijeti razvoju društva.

Umjesto prvotno planiranih 150.000 konvertibilnih maraka u proračunu, pronašli smo i dodali još 21.000 konvertibilnih maraka, tako da svi studenti koji su ispunili uvjete, dobiju stipendiju - kazao je novotravnički načelnik Stjepan Dujo.

Potpisivanje ugovora

Visina stipendije je, kako je istaknuto, 100 konvertibilnih maraka i dodijelit će se za 10 mjeseci u akademskoj godini. Lista s imenima studenata koji su dobili stipendije zahvaljujući Općini Novi Travnik javno je objavljena, a studenti će uskoro potpisati i ugovore.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?