SYDNEY

Umjesto na plaži u Sydneyu našao se u kanadskoj mećavi

cds
03.04.2017.
u 09:45

Nizozemski student je na težak način naučio da su neke ponude za putovanja previše dobre da bi bile istinite kada je umjesto u Sydney u Australiji doputovao u istoimeni grad u Kanadi.

Milan Schipper je ispričao za BBC kako je karta koju je kupio bila značajno jeftinija nego druge karte te je planirao, čim stigne na daleko odredište, krenuti put plaže. Umjesto toga, našao se u kanadskoj mećavi sa samo laganom jaknom u prtljagu, prenosi Klix.ba.

Uposlenici aviokompanije su mu pomogli da što prije rezervira povratnu kartu i vrati se kući u Amsterdam.

Osamnaestogodišnjak je rekao kako je shvatio da nešto nije u redu na presjedanju u Torontu odakle je let nastavio malim avionom Air Canade.

“Avion je bio zaista mali pa sam se upitao kako će stići do Australije”, priznao je mladić.

Kada je shvatio grešku, osjećao se veoma loše.

“Mislim da sam u sebi psovao bar deset minuta, ali nisam ništa mogao učiniti jer sam već bio u zraku”, priznao je.

Ovo nije prvi put da nesretni putnici naprave grešku. Mladi britanski par je 2002. sletio u kanadski Sydney koji je od svog imenjaka poznatiji po jastogu. Sedam godina poslije jedan djed iz Nizozemske doputovao je sa svojim sinom, također greškom. Talijanski turisti doživjeli su isto 2010., a otac mladića koji je zadnji na listi neslavnih avantura priznao je da se, kada je došao po sina na aerodrom u Amsterdamu, slatko ismijao

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?