Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Umjesto Fahrudina Radončića imenovan Munib Jusufović

15. siječnja 2020. u 13:08 0 komentara 85 prikaza
Foto: Fena

Izaslanci Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine razmatrat će danas na sjednici koja je počela u Sarajevu imenovanje članova u zajednička povjherenstva oba doma PSBiH kao i članove izaslanstva za međunarodne institucije.

Potrebno je imenovati, između ostaloga, članove izaslanstva u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe (PSVE), a upravo to pitanje problematizirano je već duže vrijeme zbog čega je bilo onemogućeno da BiH sudjeluje na zasjedanju tog tijela.

Izaslanici bi na sjednici u srijedu trebali imenovati i bh. izaslanstva u Parlamentarnoj skupštini Organizacije za sigurnost i suradnju u Europi (PSOSCE), u Parlamentarnoj skupštini Sjevernoatlantskog saveza (PSNATO), u Srednjoeuropskoj inicijativi (CEI), u Parlamentarnoj skupštini Mediterana (PAM), u Parlamentarnoj skupštini Unije za Mediteran (PSUzM), u Parlamentarnoj skupštini Procesa suradnje u jugoistočnoj Evuopi (PSSEECP) te Parlamentarnoj skupštini frankofonskog govornog područja (PSF).

Na dnevnom redu je i izbor članova šest zajedničkih povjerenstava oba doma Parlamentarne skupštine BiH iz Doma naroda i to za zajednička povjerenstva za obranu i sigurnost BiH, za nadzor nad radom Obavještajno-sigurnosne agencije BiH, za ekonomske reforme i razvoj, za europske integracije, za administrativne poslove te za ljudska prava.

Predsjedatelj Doma naroda PSBiH Dragan Čović kazao je uoči sjednice da su članovi kolegija oba doma to pitanje razmatrali na današnjoj sjednici Zajedničkog kolegija kako bi te odluke bile potvrđene na današnjoj sjednici Doma naroda i sutra na sjednici Zastupničkog doma PSBiH.

Time bi se okončao proces imenovanja kroz Parlamentarnu skupštinu BiH, zaključio je Čović.

Pred izaslanicima Doma naroda PSBiH prisegu je položio Munib Jusufović iz Saveza za bolju budućnost (SBB) koji će u Klubu Bošnjaka zamijeniti Fahrudina Radončića, predsjednika SBB-a, nakon što je on imenovan za novog ministra sigurnosti BiH.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.