nezadovoljni procesom i količinama dostave

Umirovljenici zabrinuti, dobavljači im još nisu isporučili ogrjevno drvo

ogrijev, drva
ilustracija
27.08.2022.
u 10:59

Dobavljač je obustavio dostavu i shodno uplaćenom iznosu od 480 KM umirovljenici su dobili novu količinu koja je manja za otprilike trećinu. Umirovljenici su nezadovoljni, a neki su čak najavili i pokretanje tužbi - kaže Terzić.

Umirovljenici u Unsko-sanskoj županiji su zabrinuti jer im ugovoreni dobavljači još nisu isporučili ogrjevno drvo za predstojeću zimu. Najveći problem su cijepana drva koja dobavljači isporučuju u paletama i pelet kojem se promijenila cijena u odnosu na ugovorenu.

Dobavljač - tvrtka Holz Transport iz Bosanske Krupe obavijestila je Savez udruženja umirovljenika USŽ da im isporuke sirovine ne teku predviđenom dinamikom, te da je zbog toga došlo do zastoja kod isporuke gotovog proizvoda.

- Ove godine se iznenađujuće mnogo umirovljenika upisalo da želi nabavku cijepanog drveta u paletama. Negdje oko 4.500 paleta je upisano a jedna paleta ima oko 1.80 prostornog metra. Dobavljač je ponudio cijepano drvo sa dva i tri reza, te je kasnije primijetio da zbog izbora ovog sitnijeg reza ne može dnevno više od 17 paleta dostavit, a samo u Bihaću je upisano 1.500 takvih paleta - pojašnjava Mirsad Terzić, predsjednik Saveza udruženja umirovljenika USŽ.

Iako su se umirovljenici složili sa dobavljačom da se po paleti cijena poveća za 5 KM zbog rasta cijena goriva, isporuka još kasni. Iz Saveza kažu da nemaju ništa s tim jer su općinska udruženja umirovljenici potpisinici ugovora s dobavljačima.

- Na sastanku je dogovoreno da dobavljač u prvom krugu isporuči po tri palete svim umirovljenicima koji su se upisali za nabavku ogrjeva, a da će više od tri palete isporučiti naknadno mimo ugovora koji je potpisao s udruženjima umirovljenika. Tako da umirovljenici ne trebaju nasjedati na razne priče i glasine, ostatak paleta će biti isporučeno do kraja godine sigurno - kaže Terzić.

Što se tiče peleta, iz Saveza udruženja umirovljenika USŽ ističu kako je dobavljač ušao u posao ne shvaćajući u potpunosti sa čime se uhvatio u koštac. Stvari su se dodatno zakomplicirale uslijed porasta cijena nafte i goriva, zbog čega je dobavljač korigirao cijene i tu je nastao problem.

- Naš dobavljač ne proizvodi pelet već ga nabavlja i preprodaje nama. Nova cijena peleta je značajno različita u odnosu na onu iz vremena kada su umirovljenici s njim potpisali ugovor. Dobavljač je obustavio dostavu i shodno uplaćenom iznosu od 480 KM umirovljenici su dobili novu količinu koja je manja za otprilike trećinu. Umirovljenici su nezadovoljni, a neki su čak najavili i pokretanje tužbi - kaže Terzić.

Kada je u pitanju ogrjevno drvo u metrama i tu proces dostave ide sporo. Tako neka područja još nisu dobilla ni metar drveta. U Savezu udruženja umirovljenika USŽ kažu da razumiju kako dobavljač, u ovom slučaju Šumsko privredno društvo USŽ ima mnoštvo drugih poslova koji čekaju da se završe, ali vjeruju kako će ipak na kraju dobiti ogrjev prije zime.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije