Federacija BiH

Umirovljenici upozoravaju da će poduzeti sve mjere da ne dođe do smanjenja mirovina

umirovljenici
13.10.2016.
u 15:03

Savez udruženja umirovljenika u FBiH priopćio je kako je za njih potpuno neprihvatljiv prijedlog da svim umirovljenicima mirovine budu isplaćivane po istom koeficijentu tako da dođe do smanjenja isplatnog koeficijenta svim umirovljenicima u FBiH, osim onih koji primaju najniži odnosno zajamčeni iznos mirovine, a da se iz razlike sredstava povećaju mirovine ostvarene pod povoljnijim propisima.

Ističu da ne prihvaćaju bilo kakvo smanjenje mirovina umirovljenicima koji su svoja prava ostvarili po općem Zakonu o mirovinskom i invalidskom osiguranju, te da će o svemu upoznati svoje članstvo i poduzeti sve mjere kako do navedenog ne bi došlo.

Po informacijama kojima raspolaže Savez, predstavnici Parlamenta FBiH i koordinacije braniteljskih udruga danas planiraju održati sastanak na kojem bi trebali razmatrati pitanja koja se tiču problema braniteljske populacije, među kojima i pitanje povoljnijeg umirovljenja. 

Kada je u pitanju ostvarivanje prava navedene braniteljske populacije naglašavaju kako nisu protiv uređenja njihovih prava uključujući pravo na povoljnije umirovljenje, ali pod uvjetima da ona ne idu na štetu 400.000 umirovljenika te da za ista, kako predviđaju posebni propisi, moraju biti osigurana dodatna sredstva kako ne bi bila ugrožena stabilnost mirovinskog sustava u FBiH, navedeno je u priopćenju. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije