Federacija BiH

Umirovljenici traže da se u prosincu usvoji novi zakon o MIO

04.12.2017.
u 14:02

Izvršni odbor Saveza udruženja umirovljenika u Federaciji BiH i Predsjedništvo Saveza županijskih udruga umirovljenika Federacije BiH traže od Zastupničkog doma i Doma naroda Parlamenta Federacije BiH da tijekom prosinca usvoje predloženi novi zakon o mirovinskom i invalidskom osiguranju kako bi mogao stupiti na snagu 1. siječnja 2018. godine, ali bez davanja povlaštenih prava nekoj od kategorija.

- Donošenje zakona o mirovinsko - invalidskom osiguranju je ustvari borba između pravde i nepravde. Pravde, da se buduće mirovine utvrđuju prema radnom stažu i uplaćenim doprinosima jednako za sve bez ikakvih privilegija. I nepravde, da se mirovine primaju uvećane za pojedine kategorije mimo radnog staža i uplaćenih doprinosa - navodi se u priopćenju. 

Iz udruženja ističu da novi zakon djelomično ispravlja nepravdu nanesenu umirovljenima prije 10 ili 15 godina.

- Umirovljenici će na narednim izborima prepoznati tko je za pravdu za sve bez privilegija - priopćeno je iz Udruženja umirovljenika FBiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?