VIDOVIĆ:

Uložit ćemo žalbu na odluku Suda BiH o pritvoru

Vidović
28.01.2016.
u 14:33

Odvjetnica Vasvija Vidović, iz tima obrane Fahrudina Radončića, kojem je Sud BiH odredio pritvor u trajanju od 30 dana, je rekla kako će na ovu odluku biti uložena žalba, javlja Anadolu Agency (AA).

Sud BiH je, prema riječima Vidović, "dozvolio" višesatno čitanje telefonskih razgovora što je na ročištima "neubičajno."

"Sami ste svjedoci da je sudac dozvolio da se čitaju razgovori što je neuobičajno. Vidjeli ste i da je obrana zatražila izuzeće tužitelja Mihajlovića, sutkinja je nastavila ipak rad s tim tužiteljem. Jednostavno je ignorirala naš zahtjev", rekla je Vidović.

Prema njenim riječima, Radončića se tereti za navodno ometanje istrage i utjecanje na svjedokinju Azru Sarić, dok se u telefonskim razgovorima "vidi" kako oni govore uglavnom o političkoj situaciji u BiH.

"Smatrali smo da u interseu obrane i Radoničića da javnost čuje da se razgovori odnose na politička zbivanja, a ne na svjedokinju. Vidjeli ste da sva ta komunikacija ima manje-više ima političku notu odnosa između Radončića i Izetbegovića. Kako god, naravno da ćemo uložitiu žalbu, da ćemo se boriti. Ako Apelacijsko vijeće odbije žalbu mi cemo pisati apelaciju Ustavnom sudu, obratiti se svim organizacijama za zaštitu ljudskih prava i određenim pravim orgaizacijama koje se bave političkim progonima", zaključila je Vidović.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?