Meningitis u ZHŽ i HNŽ

Ukupno 11 osoba oboljelo od meningitisa

'meningitis.1'
Foto: ''
24.09.2014.
u 08:42

Radi se uglavnom o djeci predškolske i školske dobi, liječenje traje oko deset dana

Virusni meningitis ponovno se pojavio u BiH, a tijekom prošlog mjeseca u Federaciji BiH je zabilježeno čak 14 osoba koje su se liječile od ovog oboljenja. Najveći broj oboljelih, prema epidemiološkom izvješću Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH, registriran je u Zapadnohercegovačkoj županiji.

Oboljeli i u HNŽ-u

Naime, prema podacima iz ovog izvješća, u ZHŽ je u mjesec dana oboljelo šest osoba, a odmah potom slijedi Hercegovačko-neretvanska županija s pet oboljelih osoba. Od virusnog meningitisa u prošlome mjesecu se liječila po jedna osoba u USŽ-u, TŽ-u i ZDŽ-u. Usporedbe radi, u kolovozu prošle godine od virusnog meningitisa oboljela je samo jedna osoba u Federaciji. Valja naglasiti, kako su nam iz Sveučilišne kliničke bolnice Mostar još početkom mjeseca potvrdili, kako se tijekom posljednja dva mjeseca na Klinici za infektivne bolesti bilježi nešto veći broj bolesnika s akutnim virusnim meningitisom u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Iz bolnice su, također, naveli kako se radilo uglavnom o djeci predškolske i školske dobi, te kako su svi bolesnici nakon kratkotrajne hospitalizacije pušteni na kućno liječenje te nije bilo komplikacija. Iz Federalnog zavoda za javno zdravstvo tada su naglasili kako nema razloga za paniku jer je broj oboljelih i dalje relativno nizak, priopćeno je portalu Vecernji.ba. 

Ostatak članka čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije