Akcija SIPA-e

U Maglaju uhićena osoba osuđena za ratovanje u Siriji

23.08.2017.
u 18:10

Postupajući po tjeralici Suda BiH, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) i policijski službenici MUP-a ZDŽ danas su locirali i na području općine Maglaj uhitili jednu osobu.

Navedenu osobu su uhitili policijski službenici SIPA-e u okviru operativne akcije „Damask“ 2014. godine zbog ratovanja u Siriji i pripadnosti terorističkoj grupi. Nakon provedenog postupka navedena osoba pravosnažno je osuđena, a budući da je bila nedostupna pravosudnim organima u BiH, Sud BiH raspisao je za istom tjeralicu. 

- Iako se ne radi o izvornoj nadležnosti SIPA-e, a uzimajući u obzir da je borba protiv terorizma prioritet u našem radu, u proteklom razdoblju SIPA je u suradnji s MUP-om ZDŽ poduzela niz operativnih mjera i radnji koje su rezultirale lociranjem i pronalaskom navedene osobe. Pri tome, posebno ističemo uspješnu suradnju s EUFOR-om i ovom prilikom im se zahvaljujemo na pruženoj podršci - priopćeno je iz SIPA-e. 

Uhićena osoba predana je u nadležni zavod za provođenje krivičnih sankcija u Zenici.

Ključne riječi

Komentara 1

TE
Ters
10:14 25.08.2017.

Koji K love njih sitne ribe? Zašto ne polove ove iz regiona koji su zgrnuli milione naoružavajući teroriste u Siriji.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije