zbog malverzacija

Uhićen bivši savjetnik Lijanovića Stipe Šakić

06.11.2015.
u 06:45

Lijanovićevo udruženje je od 2011. do 2014. godine sebi nezakonito pribavilo korist u iznosu većem od 810 tisuća maraka. Tužiteljstvo TŽ danas će za Šakića zatražiti jednomjesečni pritvor

Pripadnici Federalne uprave policije uhitili su Stipu Šakića, bivšeg savjetnika bivšeg federalnog ministra Jerka Ivankovića Lijanovića, zbog kaznenog djela udruživanja radi činjenja kaznenog djela koja su povezana sa zloupotrebom položaja i ovlasti.

Šakić je osumnjičen da je djelovao u udruženju koje je organizirao bivši ministar poljoprivrede Jerko Lijanović, odnosno da je sudjelovao u uvjetovanju poljoprivrednika u Federaciji da članovima udruženja isplaćuju polovinu poticaja u gotovini, i to za poticaje za kapitalna ulaganja. Šakić je osumnjičen da je udruženju nezakonito pribavio imovinsku korist od 57 tisuća maraka.

Podsjećamo, Jerko Ivanković, Mersed Šerifović, zastupnik Narodne stranke Radom za Boljitak, županijski ministri prometa i turizma Edina Ajanović i Suad Čamdžić drugi mjesec nalaze se u pritvoru zbog zloupotreba u poljoprivrednim poticajima.

Lijanovićevo udruženje je od 2011. do 2014.godine sebi nezakonito pribavilo korist u iznosu većem od 810 tisuća maraka. Tužiteljstvo Tuzlanske županije danas će za Šakića zatražiti jednomjesečni pritvor.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije