Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Ugovor istekao: Što će biti s popisnim materijalom?

01. veljače 2016. u 21:32 0 komentara 155 prikaza
popis

Predstavnici Međunarodnog monitoring tima doputovali su u BiH da bi se uvjerili da li je u BiH napravljen pomak kako bi se objavili rezultati popisa sprovedenog 2013. godine.

Iako su pojedini mediji prenijeli da se popisni materijal nalazi ilegalno u prostorijama firme Tomašević u Istočnom Sarajevu, u ovoj firmi su demantirali te navode, piše N1. 

Za N1 su potvrdili da je prestankom važenja ugovora između Agencije za statistiku BiH i Tomašević d.o.o, po Zakonu o oblikacijskim odnosima, a u skladu sa ugovorom koji su postigle dvije strane, po automatizmu nastavljeno teći iznajmljivanje prostorija u Istočnom Sarajevu, da taj prostor i dalje koristi Agencija i da ga osiguravaju pripadnici SIPA-e.

Jedino što je dužnost Agencije je da izmiruje mjesečno svoje obveze. I pored ovoga, Monitoring tim koji je došao u Sarajevo, neće biti zadovoljan učinjenim od srpnja prošle godine, kada su predstavnici ove organizacije dali preporuke domaćim statističarima da moraju doći do usuglašenog jedinstvenog programa za obradu popisnih podataka, bez čijeg usuglašavanja nema ni konačnih rezultata popisa.

Podsjetimo, još ranije su predstavnici državne i entitetskih Agencija za statistiku najavili da rezultata popisa neće biti prije lipnja ove godine.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.