zagreb

Udruzi “Fra Mladen Hrkać” veliko europsko priznanje

30.09.2016., Zagreb - U organizaciji Ureda za informiranje Europskoga parlamenta u Republici Hrvatskoj i Hrvatskoga sabora odrzana je nacionalna svecanost dodjele nagrade Europskoga parlamenta
01.10.2016.
u 08:00

Kroz vrata dva stana u Zagrebu, koje koristi Humanitarna udruga “Fra Mladen Hrkać”, u posljednjih pet godina prošlo je više od 2500 bolesnih osoba iz cijele Bosne i Hercegovine i Hrvatske koje su ondje za vrijeme liječenja u bolnici dobile besplatan smještaj i obroke, ali i prijateljsku podršku. O tom nesebičnom činu iza kojeg stoji više od 200 volontera, od kojih najmlađi Pavo Soldo ima tek 14 godina, posljednjih mjeseci pričalo se i među 750 zastupnika u Europskom parlamentu koji su to odlučili i nagraditi dodjelom nagrade “Europski građanin 2016.” za iznimna postignuća.

Udrugu je svojim kolegama preporučio eurozastupnik Davor Ivo Stier koji ju je u petak u Hrvatskom saboru uz predsjednika Željka Reinera i dodijelio predsjedniku Udruge Ivanu Soldi.

- Ova se nagrada dodjeljuje za izuzetna dostignuća. U EU parlamentu promičemo vrijednosti demokracije, slobode, vladavine prava, ali i solidarnosti. Princip solidarnosti je jedan od temeljnih stupova EU-a na koji mnogi zaborave u svakodnevnoj primjeni, što nije slučaj s udrugom “Fra Mladen Hrkać” - kazao je Stier.

U ime svih članova i volontera Udruge, Ivan Soldo je kazao da je nagrada veliko priznanje i potvrda dosadašnjeg rada, ali i velika obveza za budućnost.

- Ovo je najbolja potpora da nastavimo ovim putem kojim idemo već pet godina i da se potvrdimo da budemo još bolji - kazao je Soldo. Zahvalio je volonterima, ali i više od 100 tisuća pojedinaca koji su donirali novac ili druge potrepštine za rad udruge.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije