livno

Udruga ‘Stolisnik’ organizirala Prvi poljoprivredni sajam

30.07.2016.
u 11:00

U organizaciji Udruge poljoprivrednih proizvođača “Stolisnik” iz Livna, na Trgu kralja Tomislava svečano je otvoren Prvi poljoprivredni sajam. Oko dvadesetak izlagača iz Livna, Tomislavgrada, Visokog, Bužima i Žepča prezentiralo je proizvode, a posjetitelji su mogli kušati prerađevine od voća i povrća, svježe voće, razne proizvode od heljde, ekološki med, čuveni livanjski sir te mesne proizvode “Pavić”. U raznolikoj ponudi našle su se i sadnice jagodičastog i bobičastog voća te melemi i kreme rađene na prirodnoj bazi.

Sajam je otvoren u sklopu projekta “Primjena koncepta ljudske sigurnosti u cilju stabilizacije zajednica u HBŽ” koji s UN-ovim organizacijama provodi i Općina Livno. Pokrovitelj ovog prvog poljoprivrednog sajma je općinski načelnik Luka Čelan koji je, obraćajući se nazočnima, istaknuo stoljetnu tradiciju proizvodnje mlijeka, mliječnih proizvoda i prerađevina te naglasio veliku prednost livanjskog kraja kada su u pitanju iznimno povoljni ekološki uvjeti za proizvodnju zdrave hrane, a posebno je istaknuo pogodnosti za uzgoj voća kazavši kako je upravo tu poljoprivrednu granu potrebno razvijati na ovom području.

- Zajedničkim nastojanjima možemo doći do dobrih i kvalitetnih rezultata. Općina Livno će, kao jedinica lokalne samouprave, i dalje stajati iza poljoprivrednih proizvođača i njihova rada u skladu sa svojim mogućnostima. Odluka o poticajima za proizvodnju jagodičastog i bobičastog voća pokazala se dobrom i nastojat ćemo i u budućnosti omogućiti i većem broju proizvođača da budu korisnici spomenutih poticaja, kazao je Čelan.

Okupljene na središnjem gradskom trgu pozdravila je i predsjednica udruge “Stolisnik” Katica Đuran. Zahvalila je na potpori. - Nadam se da će ovo biti tradicija, istaknula je. Inače, sajam je potpomoglo i Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva u Vladi HBŽ, a bit će otvoren do nedjelje, do 22 sata. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije