Odluka Vlade

Učenici srednjih škola u SBŽ-u od ponedjeljka u školskim klupama

06.05.2021.
u 13:35

 Svi učenici srednjih škola u Srednjobosanskoj županiji (SBŽ), koji nastavu trenutno pohađaju na online platformama, vratiti će se u školske klupe od ponedjeljka, 10. svibnja, odlučeno je na današnjoj izvanrednoj sjednici Vlade SBŽ-a.

- Nakon što je uspostavljena nastava za završne razrede u punom obimu, kroz redovni nastavni proces, ta mjera će od 10. svibnja važiti i za ostale razrede kako bi bila uspješno završena školska godina - priopćeno je nakon sjednice županijske Vlade.

Učenici osnovnih škola u SBŽ-u nastavu već pohađaju u školama, a u školske klupe su prije deset dana vraćeni i učenici završnih razreda srednjih škola.

Vlada je današnju odluku donijela na inicijativu Kriznog stožera Ministarstva zdravstva, kao predlagača mjera za suzbijanje epidemije koronavirusa na području SBŽ-a.

Zaključeno je, također, kako je potrebno nastaviti striktno provođenje svih općih i posebnih mjera koje su trenutno na snazi.

Kako je navedeno, mjera ograničenog kretanja i maksimalno dopuštenog broja ljudi u zatvorenom i na otvorenom prostoru po automatizmu se usklađuje s naredbom Kriznog stožera Ministarstva zdravstva Federacije BiH.

Zadužene su inspekcije i pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova SBŽ-a da intenziviraju rad na terenu, s ciljem praćenja provođenja važećih mjera i preporuka.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?