Vidović i Duvnjak s izaslanstvom Svjetske banke

Ubrzati proces digitalizacije institucija BiH te nadogradnje i razvoja e-servisa

25.11.2023.
u 09:24

Istaknuo je da Generalno tajništvo VMBiH ima izrađene analize potreba institucija BiH i pripremljene projekte, ali da treba potporu za njihovu realizaciju kako bi se ubrzao razvoj e-servisa i proces digitalizacije

Generalni tajnik Vijeća ministara BiH Robert Vidović i predstojnik Ureda predsjedateljice Vijeća ministara BiH Niko Duvnjak razgovarali su jučer u Sarajevu s izaslanstvom Svjetske banke o tehničkoj potpori razvoju e-servisa institucija Bosne i Hercegovine.

Tim-lider Zuhra Osmanović-Pašić upoznala je nazočne s aktivnostima Svjetske banke glede tehničke potpore razvoju e-servisa institucija svih razina vlasti u Bosni i Hercegovini. Dodala je da je u tijeku analiza potreba digitalizacije za razine BiH i FBiH, a koja će polučiti jasnom slikom stanja i preporukama za daljnji razvoj informatičke infrastrukture na temelju koje se trebaju razviti daljnji razvojni projekti, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Vidović je rekao kako je strateško opredjeljenje Vijeća ministara BiH da se ubrza proces digitalizacije institucija Bosne i Hercegovine, dalje nadograđuju i razvijaju e-servisi, što je i jedan od prioriteta Vijeća ministara BiH. Dodao je da 36 različitih e-servisa Generalnog tajništva VMBiH koristi oko 58 institucija i više od 2 tisuće državnih službenika, te da je Generalno tajništvo nositelj koordinacije interoperabilnosti na razini Bosne i Hercegovine.

Istaknuo je da Generalno tajništvo VMBiH ima izrađene analize potreba institucija BiH i pripremljene projekte, ali da treba potporu za njihovu realizaciju kako bi se ubrzao razvoj e-servisa i proces digitalizacije. Posebice je istaknuo daljnju nadgradnju mrežne infrastrukture, razvoj Data centra i E-arhive kao prioritete Generalnog tajništva VMBiH.

Uime Svjetske banke sastanku su nazočili tim-lider Zuhra Osmanović-Pašić, članovi tima Sabina Đapo i Esmin Berhamović, te online iz Washingtona viši specijalist za javni sektor Kimberly Johns. Uime Generalnog tajništva VMBiH, uz generalnog tajnika VMBiH Vidovića, susretu su nazočili predstojnik Ureda predsjedateljice VMBiH Niko Duvnjak i pomoćnik generalnog tajnika VMBiH za održavanje i razvoj elektroničkog poslovanja i e-vlade Dario Perić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije