Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

U ZH županiji isplaćen regres po 470,50 maraka

30. srpnja 2020. u 15:26 0 komentara 151 prikaza

Proračunskim korisnicima ZHŽ-a jučer je uplaćena naknada troškova za vrijeme korištenja godišnjeg odmora, odnosno regres. Odlukom Vlade ZHŽ-a, a na prijedlog Ministarstva financija, na račun svakog proračunskog korisnika uplaćeno je 470,50 KM. Kako stoji u obrazloženju te odluke, pravni temelj za njezino donošenje sadržan je u Zakonu o izvršenju proračuna za 2020., gdje je propisano da osnovicu za obračun plaće, visinu naknade za topli obrok i visinu naknade za korištenje godišnjeg odmora utvrđuje Vlada ZHŽ-a na prijedlog Ministarstva financija i članka 10. odluke o naknadama iz osnove materijalnih prava zaposlenih kod korisnika proračuna u ZHŽ-u, gdje je navedeno da zaposleniku pripada naknada na ime korištenja godišnjeg odmora - regres te da će Vlada, ovisno o priljevu sredstava u proračun, za svaku proračunsku godinu posebnim aktom utvrditi visinu i način isplate naknade na ime korištenja godišnjeg odmora.

- Kao i dosadašnjih godina, regres za ovu godinu obračunat je u iznosu od 50% od prosječne neto plaće isplaćene u FBiH u posljednja tri mjeseca prije isplate, što iznosi 470,50 KM po proračunskom korisniku - izjavio je dopredsjednik Vlade ZHŽ-a i ministar financija Toni Kraljević. Dodao je kako je u ove svrhe iz proračuna ZHŽ-a izdvojena 1,093.669,51 KM. Podsjetimo, ovo je druga godina zaredom da proračunski korisnici ZHŽ-a naknadu na ime korištenja godišnjeg odmora dobivaju cijelosti i u srpnju. 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.