Mostar

U tijeku radovi na rekonstrukciji starog odvodnog kanala

12.11.2020.
u 14:02

U tijeku su intenzivni radovi na rekonstrukciji starog odvodnog kanala koji iz Ulice kneza Mihajla Viševića Humskog (bivša Liska ) preko Ulice hrvatskih branitelja i Bulevara narodne revolucije ide do rijeke Neretve.

 

U idućih tjedan dana, uz puni angažman djelatnika, očekuje se da će se radovi na ovom raskrižju privesti kraju kako bi se promet mogao normalno odvijati, uz nastavak radova na rekonstrukciji starog odvodnog kanala.

 

Spomenuta kanalizacija je stara više od stotinu godina i na prometnici je prije određenog vremena došlo do urušavanja kanala. S obzirom da je prometnica na kojoj se urušio kanal sada kategorizirana kao magistralna prometnica, pristupilo se poslovima zamjene starog odvodnog kanala sa PP rebrastim cijevima promjera 800 mm na dužini od 100 m čime će se izbjeći eventualno novo urušavanje prometnice.

 

Također, predviđena je rekonstrukcija dijela priključnog kanalizacionog kolektora iz Doma zdravlja Mostar kako bi se izbjeglo plavljenje partera.

 

Radove izvodi HP Investing d.o.o. Mostar prema projektu JP Vodovod d.o.o. Mostar a nadzor nad radovima vrši INPROS d.o.o. Mostar. Vrijednost ugovora za radove iznosi 198.183,93 KM s PDV-om a vrijednost ugovora za nadzor iznosi 1.398,15 KM sa PDV-om.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije