Orašje

U teškom poslijeratnom vremenu bili su svjetlo župe i donosili veliku radost

18.02.2021.
u 19:46

Mladi u župi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Tolisi u općini Orašje odabrali su najljepši način da započnu korizmeno vrijeme pokore i obraćenja. Članovi franjevačke mladeži toliške župe, njih 22, potaknuti Božjom milošću, pod svetom misom koju je predvodio fra Davor Petrović, provincijski duhovni asistent OFS-a Bosne Srebrene, obnovili su svoja obećanja življenja evanđelja u zajedništvu franjevačke obitelji, a upriličen je i obred primanja četvero novih članova, piše Večernji list BiH. 

Put i život sv. Franje

Franjevačka obitelj postala je tako bogatija za nove članove franjevačke mladeži s njihovim duhovnim asistentom fra Marijom Jurićem koji ih je pripremao i vodio kako bi pristupili svečanom činu i dali zavjete Bogu i sv. Franji da ih prati na njihovu putu da hrabro mogu kročiti kroz život kao vjernici i ljudi šireći mir i dobro. – Frama u Provinciji Bosni Srebrenoj prošle godine je obilježila 25 godina postojanja, a danas ima više od 1100 članova. Među prvima su nastale Frama Tolisa i Frama Vitez koje su aktivne na svim područjima društva i Crkve, osobito na zadacima i sekcijama u župama. Svojim doprinosom daju veliku nadu u budućnost našeg kraja i domovine - istaknuo je fra Davor Petrović koji je u propovijedi posebice ukazao na put i život sv. Franje koji su odlučili slijediti toliški framaši. - Frama u župi Tolisa djeluje od 1995. i među prvima je, uz župu Vitez, osnovana pod vodstvom s. Ane Oršolić. Tadašnji su framaši u teškom poslijeratnom vremenu bili svjetlo naše župe i donosili radost velike obitelji i zdravog druženja.

Aktivan rad

Uvjereni smo kako će naši framaši nastaviti ustrajno slijediti Isusa Krista po uzoru na sv. Franju, a aktivnim radom u župi želimo mladima pokazati smisao Frame i našeg zajedništva - kazala je predsjednica Magdalena Mišković i zahvalila mladima iz Frame Domaljevac koji su im dolaskom na svetu misu uljepšali veliko slavlje. Nakon obreda primanja i obećanja uslijedilo je druženje i izbor novog Vijeća Frame Tolisa koji je predvodila područna predsjednica Ana Jurić iz Livna. Vijeće bratstva koje će Framu Tolisa voditi ove godine čine duhovni asistent fra Mario Jurić, predsjednica Magdalena Mišković, dopredsjednik Robert Vukić, voditeljica formacije Mirjam Oršolić, tajnica Ruža Miličić i blagajnica Ivona Živković. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?