U „Kući Navještenja“ u Gromiljaku

U subotu se otvara humanitarna misijska izložba za Haiti

14.10.2022.
u 11:16

„Gradimo zajedno kuću Malog Isusa na Haitiju“, slogan je humanitarne misijske izložbe koja će u subotu 15. listopada s početkom u 14 i 30 sati biti otvorena u samostanu sestara Služavki Malog Isusa u Duhovnom centru „Kuća Navještenja“ u Gromiljaku. Izložba će biti otvorena do 20. listopada, u vremenu od 9 do 16 sati. 

Po riječima sestre Jelene Jovanović, iz Kuće Navještenja u Gromiljaku, još nije kasno za sve zainteresirane koji mogu i žele pomoći sestrama Služavkama Malog Isusa u prikupljanju sredstava za siromašne i potrebite stanovnike Haitija, da se uključe u akciju. 

Učinit će to tako što će donijeti sve što smatraju da se može prodati, odjeću, obuću, kućne premete,  cvijeće, zimnicu, kolače. Ukoliko to ne stignu učiniti do otvorenja izložbe, mogu ono što su namijenili u ovu svrhu donijeti naknadno te će sestre s onim što donesu upotpuniti ponudu koju pripremaju za humanitarnu misijsku izložbu kojom se pomaže gradnja kuće Malog Isusa na Haitiju. Na izložbi će se moći kuputi prigodni pokloni, uporabni predmeti kao i proizvodi izrađeni u samostanima sestara Služavki Malog Isusa te iz radionica Prijatelja Malog Isusa. 

„Kupnjom jednog ili više artikala pomoći ćete misijsko djelovanje sestara Služavki Malog Isusa koje već osam godina djeluju u jednoj od najsiromašnijih zemalja na svijetu, Haitiju. Time ćete dati svoj doprinos gradnji kuće Malog Isusa na Haitiju koja će biti izgrađena za najpotrebitije“, poruka je sestara SMI uoči otvorenja humanitarne misijske izložbe u Gromiljaku.

U misiji na Haitiju su i sestre Ana Uložnik i Liberija Filipović, vjernicima župe Gromiljak kao i okolnih mjesta dobro poznate. Trenutačno su angažirane u azilu za siromašne u jednoj od tamošnjih župa gdje dnevno pripremaju obroke za najmanje 50 osoba. Hranu i lijekove nastoje osigurati i drugima koji su u stanju potrebe u zemlji koja se još pokušava oporaviti od jednog od najsmrtonosnijih potresa u ljudskoj povijesti koji je Haiti pogodio 2010. godine. Razoran potres odnio je na stotine tisuća ljudskih života, te uzrokovao katastrofalnu materijalnu štetu u ovoj jednoj od najsiromašnijih zemalja svijeta. 

„Vašim posjetom i darom srca postat ćete važan kamenčić u realizaciji ovog misijskog projekta sestara Služavki Malog Isusa i Prijatelja Malog Isusa“, poručuju sestre SMI iz Kuće Navještenja u Gromiljaku.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?