traže povećanje plaća

U Srednjim školama ZHŽ-a u srijedu generalni štrajk; Sindikat otvoren za dijalog

skola
ilustracija
12.11.2021.
u 17:11

U svim srednjim školama na području Zapadnohercegovačke županije (ZHŽ) u srijedu, 24. studenoga, započet će generalni štrajk.

Razlozi za štrajk su, između ostaloga, nepotpisivanje Kolektivnoga ugovora te nepostizanje zajedničkoga stava o postotku povećanja plaće kao i loši uvjeti rada.

- Mi ćemo 24. studenoga početi s generalnim štrajkom bez obzira na to kada će krenuti proces mirenja, a do otkazivanja ili prestanka štrajka može doći jedino ako se dogovorimo oko ovih navedenih pitanja u procesu mirenja - izjavila je za Fenu predsjednica Nezavisnog sindikata uposlenih u srednjim školama u ZHŽ-u Jasminka Petric.

Ona napominje da su o štrajku poslali i obavijest i odluku Vladi ZHŽ-a te krajem ovog tjedna očekivali njihov potez no, da nikakve povratne informacije za sada nisu dobili.

- Vlada ŽZH-a jednostavno nema sluha za probleme koji se samo gomilaju, a mi ne funkcioniramo u sustavu obrazovanja odavno kako treba - dodala je Petric.

Ističe kako je povećanje plaća 2017. i ovo sada, od po pet posto premalo, budući su im prije smanjili plaću za 8 posto.   

Navodi kako bi optimalno povećanje plaća uposlenih u srednjim školama bilo 20 posto, no da je ipak sve stvar dogovora i da je Sindikat otvoren po tom pitanju.  

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije