Primit će ga i Vučić

U Srbiju stiglo milijun doza kineskog cjepiva

16.01.2021.
u 11:13

Zrakoplov sa tovarom od milijun doza kineskog cjepvia Sinofarm sletio je na beogradsku zračnu luku Nikola Tesla, a dočekao ga je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, piše N1.

Zrakoplov je sletio oko 9.50. Dočekali su ga pored Vučića, i ministar Zlatibor Lončar, šef BIA Bratilsav Gašić, kao i veleposlanica Kine u Srbiji Chen Bo.

Cjepiva su dopremljena u 10 kontejnera, a 125.000 cjepiva stane u jedan kontejner, rekao je Vučić. On je u zahvalio predsjedniku Kine XI Jinpingu ali i veleposlanici Kine na ovom važnom poslu za Srbiju.

Najavio je da će vjerovatno narednih dana primiti upravo kinesko cjepivo kako bi pokazao da je ona sigurna za stanovništvo.

Član Kriznog stižera za suzbijanje epidemije virusa korona Zoran Gojković izjavio je prethodno da bi po dobijanju svih odobrenja od Agencije za lijekove i medicinske sredstva, primena kineskog cjepiva u Srbiji mogla početi u nedjelju ili ponedjeljak. To cjepivo, inače, još nema dozvolu Agencije za lijekove.

Kineska „Sinofarm“ je treće cjepivo koja će biti u upotrebi u Srbiji, nakon „Phizerove“ i ruske „Sputnik V“.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?