Lokalni izbori 2020.

U Širokom Brijegu i Ljubuškom biračka mjesta otvorena na vrijeme

15.11.2020.
u 08:43

U nedjelju ujutro u BiH su počeli Lokalni izbori, a 51 biračko mjesto u Ljubuškom otvoreno je jutros na vrijeme, u 07.00 sati. Izbori se prvi put održavaju u uvjetima epidemije Covid-19.

Za Gradsko vijeće Ljubuški, koje broji 97 mjesta, bore se kandidati iz 9 stranaka, dok su se za mjesto gradonačelnika kandidirale tri osobe - kazao je za Fenu predsjednik Gradskog izbornog povjerenstva Ljubuški Stipe Bubalo.

Ukupno je u tom gradu 22 543 registriranih birača s pravom glasa, od čega 286 putem redovnih mobilnih timova i više od 100 koji glasuju putem posebnom Covid mobilnoga tima.

-Epidemiološke mjere bi se trebale poštovati i ne očekujemo nekih velikih problema – istaknuo je Bubalo.

I u Širokom Brijegu birališta su otvorena točno u 07.00.

Za Gradsko vijeće Širokog Brijega, bore se kandidati iz devet političkih subjekata, dok su se za mjesto gradonačelnika kandidirale dvije osoba.

Ukupno je u tom gradu 23 532 registriranih birača s pravom glasa.

- Gužvi nema i izborni proces zasad protječe bez problema - izjavio je za Fenu predsjednik Općinskog izbornog povjerenstva Široki Brijeg Mate Mikulić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije