najava

U Sarajevu sutra sjednica Vijeća ministara BiH

Vijece ministara BiH
15.05.2016.
u 18:26

Vijeće ministara BiH sutra će na sjednici razmatrati Nacrt sporazuma o izmjenama i dopunama Sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Slovenije o zapošljavanju državljana BiH u Republici Sloveniji te Nacrt protokola o izmjenama i dopunama Protokola o provođenju Sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Slovenije o zapošljavanju bh. državljana u Sloveniji, s Izvješćem o zaključivanju.  

Na dnevnom redu je i Nacrt sporazuma o suradnji u oblasti turizma između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Mađarske, s Izvješćem o pregovorima za njegovo zaključivanje.

Prema prijedlogu dnevnog reda, bit će razmatran i Nacrt odluke o ratifikaciji Amandmana na Sporazum o finansciranju za tehničku pomoć za autocestu Koridor Vc - Bosna i Hercegovina zaključen između Bosne i Hercegovine, JP Autoceste Federacije BiH d.o.o. Mostar, i Europske investicijske banke 30.10.2012. godine u Luksemburgu i 14.11.2012. godine u Sarajevu.

Također, članovi Vijeća ministara će se izjasniti i o Prijedlogu mišljenja o Prijedlogu zakona o zabrani javnog poricanja, minimiziranja, opravdavanja ili odobravanja holokausta, zločina genocida i zločina protiv čovječnosti, čiji su predlagači zastupnici Kluba SDP-a BiH.

Trebalo bi da se izjasne, između ostalog, i o Informaciji o aktivnostima u vezi s izradom strategije zapošljavanja u Bosni i Hercegovini za period 2016 – 2020. te o još nekoliko informacija o radu više komisija na državnoj razini.

Očekuje se i razmatranje Prijedloga pravilnika o kategorizaciji sportaša na razini Bosne i Hercegovine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije