sastanka pregovačkih timova

U Sarajevu razgovarano o potpisivanju novog Kolektivnog ugovora za organe uprave u FBiH

07.09.2023.
u 21:42

Cilj je poboljšanje uvjeta rada, opće dobro i zadovoljstvo svih radnika u organima uprave FBiH, sudskoj vlasti i javnim ustanovama u Federaciji BiH.

Potpisivanje novog Kolektivnog ugovora za organe uprave u Federaciji Bosne i Hercegovine, bila je tema sastanka pregovačkih timova Vlade Federacije BiH, vlada županija i Samostalnog sindikata državnih službenika i namještenika u organima državne služve, sudskoj vlasti i javnim ustanovama Federacije BiH.

Nacrt Kolektivnog ugovora je pripremio Pregovarački tim Samostalnog sindikata u proširenom sastavu koji je dostavljen Vladi Federacije BiH i vladama županija. 

Sudionici pregovora su kroz socijalni dijalog i u korektnoj atmosferi otvorili pregovore i iznijeli svoje primjedbe i sugestije na nacrt predloženog teksta Kolektivnog ugovora. 

S obzirom na širinu i kompaktnost Kolektivnog ugovora donesen je zaključak da se pregovori nastave 26. rujna ove godine, a kako bi se usuglasili svi ponuđeni prijedlozi i izradio konačan prijedlog Kolektivnog ugovora na koji će Vlada FBiH i vlade županija dati suglasnost, uz obvezu vlada županija da isti dostave gradovima i općinama, radi davanja suglasnosti i potpisivanje Kolektivnog ugovora.

Cilj je poboljšanje uvjeta rada, opće dobro i zadovoljstvo svih radnika u organima uprave FBiH, sudskoj vlasti i javnim ustanovama u Federaciji BiH.

Uime Vlade Federacije BiH sastanku su nazočili federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić,  šefica ureda  Federalnog ministra pravde Ivana Boban i Elvis Bebaković, uime  Federalnog ministarstva financija.

Uime vlada županija u FBiH pregovorima su nazočili: ministrica pravde i uprave SŽ Darja Softić Kadenić, ministar pravosuđa, uprave i lokalne samouprave HNŽ Suad Balić,  ministar prvade i uprave PŽ Mirsad Ahmetović, ministar pravosuđa i uprave ZDŽ  Edin Hasaničević, uime ministarstva pravosuđa i uprave USŽ Adela Tabaković, ministarstva pravosuđa i uprave ŽZH Marko Bubalo, zatim ministrica pravosuđa, uprave i radnih odnosa BPŽ Nataša Danojlić, ministar za financije BPŽ Nedim Muratspahić, uime Županijskog prevobraniteljstva BPŽ Mensur Delahmet, pomoćnik za upravu SBŽ Irma Hodžić i  tajnik SBŽ Renata Vihorac.

Pregovarački tim Samostalnog sindikata predstavljali su predsjednik Sindikata Samir Kurtović, te članovi pregovaračkog tima sindikata Hasan Tokić, Ernis Imamović, Enes Šabić, Denis Kraljević, Eldar Baručija, priopćeno je iz Samostalnog sindikata državnih službenika i namještenika u organima državne služve, sudskoj vlasti i javnim ustanovama Federacije BiH.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije