studentica treće godine

U Sarajevu od korone umrla studentica (21)

koronavirus
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
16.10.2020.
u 17:51

Studentski parlament Univerziteta u Sarajevu danas je priopćio da je 21-godišnja studentica izgubila bitku s koronavirusom.

"Nakon što nas je prethodno ovaj tjedan napustio profesor Memić, danas smo dobili još jednu tužnu vijest. Nakon borbe sa koronavirusom, na bolji svijet preselila je i jedna naša kolegica, studentica treće godine Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, u 21 godini života. Nećemo objaviti identitet naše kolegice, jer nemamo dozvolu za to, a Boga molimo da joj se smiluje.

Ovim putem želimo ukazati na važnost pridržavanja preventivnih mjera, s obzirom na sve veći broj zaraženih prethodnih dana i na činjenicu da je sve više mladih među zaraženim koji imaju teža stanja. Stoga apeliramo da budete odgovorni, kako bi sačuvali svoje i zdravlje ljudi oko Vas", priopćeno je iz SPUS-a, prenosi N1. 

"Ovim putem apeliramo i na fakultete/akademije da posebno vode računa o epidemiološkim mjerama, kako bi mogućnost zaraze studenata i profesora sveli na minimum", dodali su.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?