Problem turizma u FBiH su neprijavljeni gosti

U Sarajevu ima više od 200 hostela, a prijavljeno ih je samo 13 ili 14

24.06.2016.
u 09:00

Turistički djelatnici u BiH s velikim optimizmom ušli su u ljetnu sezonu od koje očekuju mnogo. Iako su statistike u ovoj oblasti varljive zbog enormno velikog broja neprijavljenih gostiju, i one postojeće pokazuju kako je početak godine dobar. Tako je, primjerice, u Sarajevu u prva četiri mjeseca 2016. zabilježeno povećanje broja turista za devet, a noćenja za 14 posto. Slična je situacija i u Neumu gdje se bilježi veći broj gostiju u odnosu na prošlu godinu iako je još lipanj. Bosna i Hercegovina i ove je godine odredište koje preporučuju brojni svjetski turistički časopisi, dnevnici. Prema informacijama turističkih djelatnika, sve je više upita o mogućnostima boravka u BiH. Turisti su sve zahtjevniji, traže se luksuzni smještaj u prirodi, suvremeno opremljeni autokampovi, ekstremni turizam sa smještajem u hotelima s pet zvjezdica.

Skromne statistike

Takvi upiti uglavnom dolaze iz sjeverne Europe, Švedske, Finske, ali isto tako optimistična je i vijest da su sve više za BiH zainteresirani veliki touroperatori iz Kuvajta...

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?