mještani Bučića

U samo jednome danu zamijenili krov na kući Mije Mamuše-Miće

10.04.2019.
u 10:10

Oni su posebni, drukčiji, za njih svi u središnjoj Bosna znaju. Riječ je o novotravničkom naselju Bučići koje se ističe složnošću svojih žitelja u organiziranju bilo koje vrste događaja, od sportskog i kulturnog do humanitarnog. Posebno ih krase solidarnost i osjećaj prema potrebitima. Potvrdili su to još jednom proteklih dana kada je njihova pomoć zatrebala Miji Mamuši-Mići, hrvatskom branitelju, bivšem pripadniku Postrojbi posebnih namjena HVO-a Skakavci iz Bučića. U zamjeni trošnog krova koji je prijetio urušavanjem na Mićinoj obiteljskoj kući u kojoj živi s ocem, Bučićani su priskočili u pomoć te u samo jednom danu, od zore do sumraka, skinuli stari i postavili novi krov. Akciju je inicirao predsjednik Mjesne zajednice, a odazvali su se svi radno sposobni te ljudi dobre volje. Mijo Mamuša-Mićo i njegov otac u samo jednom danu dobili su siguran krov nad glavom. Sa suzama u očima zahvalili su svima koji su u akciji, na bilo koji način, sudjelovali.

Složnost su mještani Bučića pokazali i nakon nedavnih poplava. Ne čekajući pomoć općinskih vlasti, sami su se pobrinuli za normaliziranje života u naselju, uključujući i osiguranje uvjeta za nesmetan promet. U akcijama im, kažu, najćešće pomažu predstavnici Katoličke crkve s kojima usko surađuju. Osim crkve, oslanjaju se sami na sebe. Bučići su, reći će mnogi u središnjoj Bosni, svijet za sebe. Priteći u pomoć onima kojima je pomoć potrebna najbolji je način i obilježavanja korizmenoga vremena, kažu nam mještani Bučića koji, bez obzira na korizmu, rado pomažu nositi križeve teške životne svakodnevice svojim sumještanima. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije