“Put u život”

U PUŽ kroz kapitalne projekte uloženo oko pola milijuna KM

02.11.2017.
u 08:40

Projekt razmjene mladih pod imenom “Misija socijalna uključenost”, okupio je više od 50 mladih osoba s nekim od oblika invaliditeta iz tri države, BiH, Hrvatske i Srbije. Ako k tome dodamo i predstavnike Gradskog društva Crvenog križa Županje, Udruge roditelja djece s posebnim potrebama “Put u život” Orašje i Udruge iz Sombora te brojne volontere, projekt Erasmus+ kojeg financira Europska komisija okupio je oko sto mladih spremnih za suradnju, humano djelovanje, pomoć, druženje. Profesionalne osobe usmjeravaju pozitivnu energiju projekta prema štićenicima. Jelena Bijelić-Raonić i Ivana Mišković, voditeljice iz Gradskog crvenog križa Županja, kažu nam da je to jedan od najljepših projekata koje su provele. - Radionice i druženja uvijek su praćena dječjim smijehom i radošću štićenika - potvrdile su Jelena i Ivana. Predsjednicu županjske Udruge Golubovi i zdravstvenu voditeljicu Gordanu Tomić djeca u Oraškoj Udruzi “Put u život” (PUŽ), dočekala su zagrljajima, kao i Anicu Kovačević. - Ova su djeca krasna, njihovi voditelji u Orašju odlični su edukatori, tvrde Goga i Anica sa zavidnim brojem godina rada u humanitarnoj oblasti. Udruga “Put u život” (PUŽ) Orašje imala se čim pohvaliti pred gostima, jer moderni objekt Udruge, kako djeca vole reći njihov drugi dom, ponikao je kao plod uspješnog projekta prema vladi Japana. Tako je uređena i senzorna soba u kojoj je svako rehabilitacijsko pomagalo kupljeno u Manchesteru vrijedno više od 20.000 KM.

Defektolog Edo Tahirović, alfa i omega stručnog usmjeravanja PUŽ-a, tvrdi da je u PUŽ-u kroz kapitalne projekte uloženo oko pola milijuna maraka (zgrada, senzorna soba, opremanje Centra opremom).

– Ovo je jedna od najvažnijih ustanova jer djeca rade, druže se, dobivaju rehabilitaciju, više usluga odjednom, što daje vidljive rezultate kod napretka djece u svakom pogledu - tvrdi Tahirović. Predsjednik PUŽ-a Iljo Vuković ne skriva zadovoljstvo jer kraj godine, kako kaže, dočekuju s puno realiziranih projekata.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije