PONOVNO OTVORILI VRATA

U posavske vrtiće vratila se tek malobrojna djeca

Nada Koturić
21.05.2020.
u 11:49

Nakon dva mjeseca vrata je za 14 mališana ponovno otvorio Dječji vrtić “Pčelica” u Orašju.

- Roditelji se stalno raspituju o dolasku, a djeca su jedva dočekala povratak. Organizirali smo skupine od troje do četvero djece, i to je najviše što možemo učiniti uz postojeće rigorozne mjere. Savjetujemo roditeljima da se još malo strpe i, ako ikako mogu, da pronalaze alternativna rješenja - kazala nam je ravnateljica vrtića Maja Kobaš.

Vrtić, inače, u redovitom kapacitetu ima 78 upisane djece. S radom je počeo i Dječji vrtić u Domaljevcu. Prostorije vrtića su dezinficirane i preuređene u skladu s mjerama koje je izdao Županijski stožer civilne zaštite. Općinski načelnik Stjepan Piljić posjetio je vrtić te naglasio kako je njegovo otvaranje potvrda da se život polako normalizira i na području te posavske općine.

- Po dolasku u vrtić, na samom ulazu mjeri se temperatura i radi dezinfekcija ruku zaposlenih koji su dužni nositi zaštitne maske. Djeca nisu obvezna nositi maske i rukavice, a prednost se daje održavanju higijene i edukaciji primjene zaštitnih mjera. U vrtiću je 15 djece, a odgojni proces provodi se u dvije skupine formirane prema izdanim preporukama viših razina vlasti - kazala je odgojiteljica Matija Matić.

Razigrano i veselo je i u Dječjem vrtiću “Paola Ceureto” u Odžaku.

- S obzirom na preporuke i mjere koje su propisali ZZJZ FBiH i PŽ-a o broju djece u odgojnim skupinama, prioritet imaju djeca čija su oba roditelja u radnom odnosu. Potičemo roditelje na odgovorno i savjesno postupanje dok traju protuepidemijske mjere te apeliramo na sve roditelje da djecu dovode u vrtić isključivo ako nemaju drugu opciju zbrinjavanja djeteta - poručili su iz Dječjeg vrtića u Odžaku. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?