Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

U petak uoči izbora vjernike Bošnjake pozvali da glasuju, uz Džaferovića, i za Komšića

11. listopada 2018. u 09:00 2 komentara 2561 prikaza

Iako je samo nekoliko dana prije izbora u intervjuu za Večernji list vrhovni poglavar Islamske zajednice u BiH reisu-l-ulema Husein Kavazović izjavio kako ne smatra dobrim da pripadnici jednog naroda biraju predstavnike drugog naroda, postoje vjernici islamske vjere koji tvrde da je na terenu urađeno upravo suprotno.

Izabrati Hrvatima

Dva dana prije izbora na vjerskom obredu (džuma), u petak, Bošnjacima je usmeno preporučeno da uz bošnjačkog, trebaju izabrati i člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda. “Preporuka koju smo dobili svi koji smo bili na obredu prošlog petka, i to isključivo u džamijama koje se nalaze u ruralnim sredinama, jest da Bošnjaci, uz kandidata SDA Šefika Džaferovića, trebaju zaokružiti i Željka Komšića. Ako, primjerice, u jednom kućanstvu postoje tri registrirana birača, preporučeno je da dva glasuju za Džaferovića, a treći za Komšića”, otkrio nam je naš izvor koji inzistira da mu se ne otkrije identitet jer bi, siguran je, imao brojne probleme, i on i njegova obitelj. S potporom koju je dobio u ruralnim sredinama u kojima je vjernika puno više nego u gradskim, te zbog manjkavosti Izbornog zakona i protuustavnim odredbama koje nisu brisane, Komšić je po treći put ušao u Predsjedništvo BiH kao kandidat iz reda hrvatskog naroda izabran glasovima Bošnjaka. Da vjernici islamske vjeroispovijesti bez pogovora slušaju vjerske poglavare, potvrđuje podatak da je Komšić među bošnjačkim biračkim tijelom dobio čak i više glasova od kandidata SDA Šefika Džaferovića iako za Bošnjake nije napravio ništa, osim što je pogazio volju hrvatskog biračkog tijela. Postavlja se pitanje je li upravo to ono što žele Bošnjaci, i to ne samo njihovi politički predstavnici. Prema ovim konstatacijama našeg sugovornika, BiH očito ima puno većih problema nego što to i najcrnji prognostičari misle.

Protivno poruci reisa

Ono što posebno zabrinjava, a što nam je također prenio naš izvor, jest činjenica da je izbor Komšića za hrvatskog člana Predsjedništva BiH prvi u nizu koraka k ostvarenju dugoročnog plana eliminiranja legitimnih hrvatskih predstavnika s političke scene i pretvaranja Federacije BiH u entitet bošnjačkoga naroda. Plan, otkriveno je u predizbornoj preporuci imama, diljem Federacije BiH je da Bošnjaci, uz svoja dva člana Predsjedništva BiH Džaferovića i Komšića, nakon izbora masovno krenu sa sudskim progonom Hrvata, odnosno pokušaju, nakon prošlogodišnje haaške presude, i pred domaćim pravosuđem dokazati da je Herceg Bosna bila dio udruženog zločinačkog pothvata. Suđenja za navodne ratne zločine Hrvatima u BiH bila bi tek dio plana kriminaliziranja legitimnih hrvatskih predstavnika s ciljem njihova uklanjanja s političke scene.

Političkim pokapanjem Hrvata otvorio bi se put dominaciji Bošnjaka koji bi Federaciju BiH zauvijek pretvorili u svoj entitet. Bio bi to definitivan kraj Bosne i Hercegovine kakvu danas poznajemo i kakva treba biti u budućnosti, zajednica jednakopravnih naroda i građana.

Budući da jedino takva može postati članica Europske unije, tim više je potrebno ispitati je li Islamska zajednica zaista odigrala sramotnu ulogu potičući Bošnjake da malobrojnijim Hrvatima biraju njihove predstavnike u vlasti. Pri tom su pogazili i javno iznesene stavove svojeg vrhovnog poglavara reisu-l-uleme Huseina Kavazovića koji je nekoliko dana prije toga poručio kako nije dobro da jedan narod drugom bira predstavnike. 

  • cinbenik:

    Na svim svetim misama,kod nas Hrvata,se pozivamo da glasujemo za HDZe jednoumlje,a ako slucajno HDZe jednoumlje nije na vlasti,onda se na svim svetim misama i obredima,neHDzeovci proglasavaju neHrvatima..Crkva ima velike zasluge za HDze unistnje svega Hrvatskog....Poznato je da je HDze ... prikaži još! dobiva glasove u BiH,u etnicki cistim muslimanskim mjestima,na svim izborima...Inuikom nista.....Tkodrugom jamu kopa....sam bude u jami.Davno smo upozoravani na djelovanje poHercegcaene stranke opasnih namjera,no HDZe se nije smirio dok nije unistio sve Hrvatsko.

  • dalmos:

    Pa zar i SDA nesto da nauci od naseg HDZ, sram ih bilo. Samo su ovi upotrijebili hodje i imame umisto biskupe.