Travnik

U organizaciji Socijalno-edukativnog centra održane radionice za roditelje djece s poteškoćama u razvoju

15.04.2016.
u 07:00

Ustanova za obrazovanje odraslih “Socijalno-edukativni centar”, podružnica Travnik, u suradnji s Udrugom roditelja i građana za pomoć djeci s poteškoćama u učenju i sudjelovanju “Naša djeca”, organizirala je jednodnevnu radionicu za roditelje, članove udruge.

Tijekom tri modula obuke polaznici su od trenerica Svjetlane Ljevar-Lučić, defektologinje, i Katarine Mravak, psihologinje, imali priliku saznati teorijske osnove o ulozi roditelja djeteta s poteškoćama u razvoju, ekologiji razvoja djeteta te na koji način roditelji mogu primijeniti metode sagorjevanja i usvojiti vještine asertivne komunikacije, piše Večernji list BiH.

- S obzirom na to da se stalno susrećemo s mnoštvom pitanja i nedoumica od roditelja korisnika, na koja često kao stručnjaci nismo u mogućnosti detaljno i objektivno dati odgovore, radionice namijenjene roditeljima iz Kiseljaka bile su pun pogodak. Roditelji su prezadovoljni interaktivnim načinom predavanja, kao i informacijama koje su dobili od stručnjaka s dugogodišnjim iskustvom, kaže Marijela Boban, voditeljica podružnice Kiseljak Edukacijsko-rehabilitacijskog centra “Duga” Novi Travnik. Uime roditelja okupljenih u Udrugu “Naša djeca”, koja djeluje u Kiseljaku, organizatorima edukacije zahvalila je Ana Matić, predsjednica Udruge. - Prezadovoljni smo organizacijom, kao i odabranim predavačima, pa se iskreno nadam ponovnoj suradnji s organizatorima, kazala je Ana Matić. Da im stečena znanja i vještine olakšaju daljni rad s djecom, polaznicima je poželjela Zvjezdana Nakić, voditeljica SEC-ove podružnice Travnik. Po završetku radionice, 26 polaznika dobilo je SEC certifikate, kao i medalje izrađene u radionici osoba s invaliditetom “Rad-Dar”. Projekt obrazovanja odraslih za socijalna zanimanja, u sklopu kojeg je osnovana ustanova Socijalno-edukativni centar, zajednički provode Caritas Austrije i Caritas BK BiH uz financijsku potporu Austrijske razvojne suradnje i vlade Gornje Austrije. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije