Sveučilište u Mostaru

U Orašju svake godine sve više zanimanja za studij informatike

31.10.2018.
u 10:00

U Orašju, na dislociranom studiju Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru, u amfiteatru ŠC-a fra Martina Nedića, održana je svečanost u povodu početka nove akademske godine kojoj su nazočili studenti prve godine.

Trendovi u svijetu

U Orašju se izvode studiji razredne nastave, predškolskog odgoja i informatike, a na prvu godinu upisano je 50-ak studenata, od toga najviše na informatici. - Broj studenata na informatici je povećan, dok je broj studenata razredne nastave i predškolskog odgoja posljednjih godina konstantno isti - istaknula je Sanja Tipurić-Spužević, prodekanica na Fakultetu prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti u Mostaru, dodajući kako mladi prepoznaju trendove u svijetu i da na informatici počiva budućnost. Istaknula je kako će upravo s toga studija biti vrlo konkurentni na tržištu rada.

Prodekanica Tipurić istaknula je da su razredna nastava i predškolski odgoj oduvijek bili tražena zanimanja, a studenti ponovno prepoznaju značaj dislociranog studija u Orašju i odlučuju studirati upravo ova tri vrlo zanimljiva zanimanja. - Na predškolskom odgoju počiva budućnost naših mladih, a naše odgajateljice u vrtiću uče djecu kako kroz igru zavoljeti učenje. Na učiteljicama koje rade u okvirima razredne nastave velika je odgovornost da nauče djecu različitim strukama i zanimanjima. Na informatičarima su budućnost i digitalizacija obrazovanja. Naši profesori će tijekom cijelog tjedna boraviti u Orašju i držati predavanja.

Nema kampanjaca

Raspored je poprilično gust zbog dislociranosti studija pa od studenata očekujemo da odmah prionu učenju, s obzirom na to da se radi o bolonjskom procesu koji zahtijeva stalne kolokvije, testiranja i stalnu nazočnost studenata na nastavi. Studenti moraju ozbiljno shvatiti svoj studij i prihvatiti pravilo da nema kampanjskog učenja - poručila je prodekanica Sanja Spužević-Tipurić na svečanosti u Orašju.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?