posavska županija

U obnovu XIV. oraške ulice bit će uloženo 150.000 maraka

08.07.2018.
u 13:39

Općinu Orašje posjetio je ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić, a tijekom susreta s načelnikom Stankom Vincetićem i dopredsjednikom OV Orašje Mehmedom Memiševićem, među ostalim temama, razgovori su vođeni o mogućnostima održivog povratka na području općine, što je nastavak suradnje iz ranijeg razdoblja. Načelnik Vincetić nije skrivao zadovoljstvo posjetom ministra Edina Ramića koji se, kaže, u nekoliko navrata osvjedočio kao veliki prijatelj općine Orašje.

- Imamo kvalitetnu suradnju s navedenim Ministarstvom, koje svake godine iznađe dio sredstava iz svojih grantova za realiziranje projekata na ovom prostoru. Potpisali smo ugovor za rekonstrukciju XIV. ulice u Orašju, a u projektu radova Općina sudjeluje sa sredstvima dobivenim iz federalnog granta od 100.000 KM, a Ministarstvo s 50.000 KM, i nadam se kako ćemo sredstva investirati do kraja ove godine - rekao je Vincetić. Načelnik je naglasio kako Općina ima dosta projekata na kojim surađuje s Ministarstvom, a istaknuo je objekt za socijalno stanovanje koji je primarno usmjeren na izbjegle i raseljene osobe koje žive na prostoru općine Orašje.

Ministar Ramić je ustvrdio kako je ovo jedan od ukupno 33 odobrena projekta na području svih triju općina Posavske županije za programe pomoći održivog povratka, izgradnju i sanaciju infrastrukturnih i drugih objekata od značaja za širu društvenu zajednicu u mjestima povratka, a za koje je resorno ministarstvo osiguralo sredstva u proračunu za ovu godinu s pozicije namijenjene za obnovu i sanaciju infrastrukture na području cijele BiH.

- Osim iznosa od 50.000 maraka za obnovu dijela XIV. ulice, dio sredstava Ministarstvo je osiguralo za projekte Islamske vjerske zajednice u Orašju, a predvidjeli smo i dio za Katoličku crkvu i druge vjerske zajednice. Naravno, određena sredstava osigurali smo za svoje individualne korisnike koji su se javili preko javnog poziva - istaknuo je ministar Ramić i dodao kako je s načelnikom Vincetićem vodio razgovor o realiziranju regionalnog stambenog programa, točnije izgradnji zgrade za socijalno stanovanje što će, vjeruje, biti nastavak prisutnosti i uspješne suradnje Ministarstva i Općine Orašje. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije