U BiH je ušlo 128 ruskih državljana i oni legalno borave na području BiH

MUP RS-a demantirao vijest o ulasku ruskih specijalaca: Riječ je o umjetnicima

Specijalci u kampu
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
02.10.2014.
u 14:29

Federalna televizija je objavila prilog o ulasku specijalaca u RS, dok je njihov bivši novinar na svom blogu objavio kako Milorad Dodik priprema ''oružanu obranu režima'' u izbornoj noći

Nakon što je FTV objavila kako su u BiH iz Rusije stigli ruski specijalci koji borave na području RS-a, u MUP-u RS-a demantirali su takvo nešto. Oni naime tvrde da se radi o umjetnicima.
Federalna je u svom prilogu donijela informaciju da su specijalci 28. rujna smješteni u hotele u Laktašima, a dio i u Centru za obuku policijskih snaga MUP-a RS-a. 
Iz republičkog MUP-a tvrde da to nisu specijalci već umjetnici, a navode s FTV-a da im je MUP sugerirao da se ne prijavljuju Službi za poslove sa strancima smatraju zlonamjernom i nekorektnom.

"Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Srpske je obaviješteno da će na području Republike Srpske boraviti određen broj ruskih državljana, uglavnom umjetnika i članova umjetničkih društava iz Ruske Federacije koji sudjeluju na manifestaciji povodom obilježavanja 100 godina od Prvog svjetskog rata koju organizira Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske sa Ruskom Federacijom", navode u MUP-u RS-a.
U Službi za poslove sa strancima kazali su da znaju za boravak određenog broja državljana Rusije na području Laktaša.

Prema važećim procedurama njihov ulazak i boravak je legalan i u skladu sa sporazumom s Rusijom o bezviznom režimu. Na osnovu tog sporazuma mogu ući u BiH i boraviti 30 dana.
Prema informacijama Klixa hotel ili hoteli u kojima se ruski državljani nalaze obavijestili su terenski centar Službe za poslove sa strancima u Banjoj Luci o njihovom boravku na tom području. Ovo je uobičajna procedura i hoteli šalju liste stranih gostiju Službi.

Na osnovu liste, vidljivo je da se radi o 128 državljana Rusije.

Inače, iz MUP-a RS-a su priopćili da pozivaju medije da "ubuduće prvo službeno provjere takve informacije prije nego što ih objave, a ne da šire neistine i uznemiruju javnost". 

Inače, nekadašnji novinar Federalne televizije, Slobodan Vasković, danas je na svojem blogu objavio kako Milorad Dodik priprema ''oružanu obranu režima'' u izbornoj noći. Stoga su, informacije o ruskim specijalcima dodatno dolile ulje na lakozapaljivu predizbornu vatru.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije