Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

U Mostaru počela sjednica Vlade Federacije BiH

23. svibnja 2019. u 10:04 0 komentara 91 prikaza
Vlada FBiH

Vlada Federacije BiH će, na današnjoj sjednici koja je počela u Mostaru, razmatrati Nacrt zakona o pravima razvojačenih branitelja i članova njihovih obitelji.

Zakon predviđa da razvojačeni branitelji i članovi njihovih obitelji mogu ostvariti više prava, među kojima su prava na zdravstvenu zaštitu, liječenje u inozemstvu, banjsko i klimatsko liječenje, jednokratna novčana pomoć za liječenje, prednost u korištenju usluga zdravstvenih ustanova, troškovi prijevoza za liječenje u drugoj županiji besplatno liječenje PTSP-a.

Vlada će se izjasniti o utvrđivanju interesa Federacije BiH za obavljanje usluga željezničkog putničkog i kombiniranog prometa JP Željeznice Federacije BiH d.o.o. Sarajevo u 2019. godini.

Na dnevnom redu je i razmatranje četiri programa utroška s kriterijima raspodjele sredstava namijenjenih oblasti zdravstva u Federaciji, u ukupnom iznosu od 36.550.000 maraka.

Pred članovima Vlade FBiH je i dokument Smjernice ekonomske i fiskalne politike FBiH za period 2020.-2022. godina. Ključne aktivnosti u sferi fiskalne politike prvenstveno podrazumijevaju djelovanje u pravcu stvaranja povoljnog i stabilnog poslovnog okruženja, atraktivnog za povećan priljev i domaćih i stranih investicija, kao glavnog generatora projiciranog srednjoročnog makroekonomkog rasta.

Bit će razmatrane i informacije o primjeni Liste invaliditeta Federalnog ministarstva rada i socijalne politike, te Federalnog ministarstva energije rudarstva i industrije o provođenju Odluka o financijskoj konsolidaciji privrednih društava u FBiH za 2018. Godinu, priopćeno je iz Ureda za odnosu s javnošću Vlade FBiH.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.